Gracie Barra Magyarország Küzdősport Egyesület

Max Carvalho bár mindig is kedvelte a harcművészeteket, annak ellenére, hogy Brazíliában született, csak 1998-ban, 18 évesen ismerkedett meg a jiu-jitsu-val.

Először videókat a látott a Vale Tudo-ról (UFC), amelyeken egy nem túl erős testalkatú brazil, Royce Gracie, nála sokkal nagyobb termetű ellenfeleket győzött le. Ekkor gondolt arra, hogy ezt ő is megtanulhatja, mert a technika ebben a stílusban fontosabb, mint az erő.

Amikor akadémiát keresett, a lakóhelye közelében találta meg Recifében a Gracie Barra Pernambuco állambeli akadémiáját (amely szervezetileg a rio de janeiro-i Gracie Barrához tartozik. Ekkor találkozott a tanárával Zé Radiola-val, aki Carlos Gracie Jr. mester tanítványa volt.

Zé Radiola karizmatikus személyisége és edzései miatt Max a jiu-jitsunak szentelte életét és munkáját az alábbi elvek alapján szervezi.

 

1. Testvériség: A GB instruktorai mindenekelőtt, nagy hangsúlyt fektetnek a családias légkör megteremtésére és megerősítésére: a tanítványok, instruktorok és szülők körében egyaránt. Fontos, hogy segítőkész, pozitív attitűddel forduljanak mindenki felé, úgy építve és erősítve ezzel csapatukat, akár saját családjukat, a csapat érdekeit, szinte minden körülmények között, saját, önös érdekeik elé helyezve.

2. Segítőkészség: A GB instruktorai, a dojo-n kívül és belül egyaránt, az együttműködés szellemiségét hirdetik. A kompetitív szemléletnek, csak a versenyeken engedhetnek teret. Fontos, hogy megértessék a tanítványokkal, hogy a fejlődéshez vezető út, nem az edzéseken legyőzött edzőtársaik „skalpjaival" van kikövezve, hanem a közös edzés és együttműködés szellemében, a küzdelmek során és azon kívül, egymástól megszerzett tudással és tapasztalatokkal. Az az igazi győztes, aki a legtöbbet tanul.

3. Fegyelem: A GB instruktorai mindenekelőtt nevelik, és sosem büntetik tanítványaikat. Fontos, hogy megértessék a tanítványokkal, hogy kellő fegyelem nélkül, nem válhatnak mesterré, sem Jiu-Jitsuban sem másban, valamint, hogy áldozatkészség nélkül, a siker csupán ábránd marad. 

4. Tisztelet: A GB instruktorai, minden tanítványt, egyenlő figyelemmel és odaadással kezelnek nemtől, hovatartozástól, rassztól, stb. függetlenül. Az övek között fennálló hierarchia és a fekete-övnek járó tekintély abszolút és vitathatatlan.

5. Örökös fejlődés: Minden GB instruktor köteles példaértékű magatartásán keresztül bemutatni, hogy a Brazil Jiu-Jitsu élethosszig tartó út. Ugyan, a fekete-öv megszerzése egy nagyon fontos állomás, elérésével azonban a fejlődés nem ér véget – sem magánemberként, sem BJJ gyakorlóként. 

6. Vezetés: A GB Instruktorok példamutatással, kedvességgel és törődéssel vezetik csapatukat. Tekintélyüket, morális erejük határozza meg, mely optimizmusra, segítőkészségre és konstruktív viselkedésre épül. Ezt sugározzák mind tanítványaik, mind instruktortársaik felé.

7. Ösztönzés: Minden GB instruktornak tisztában kell lennie önnön fontosságával és szerepével tanítványai életében. Egyfelől példaképként szolgál, másfelől törekednie kell rá, hogy mindenkiből a lehető legjobbat hozza ki.

8. Kiváltság: Egy GB instruktor, az oktatást kiváltságnak tekinti, és sosem tehernek. Minden megtartott edzéssel újra és újra beteljesíti álmát. Minden edzést olyan szellemben kell vezessen, mintha az lenne az utolsó esélye rá, hogy tanítványait jobb emberré tegye.


Gracie Barra Hungary Központ

1134 Budapest, Szabolcs utca 6

Események

There are no up-coming events

Támogatóink

Magyarországi Brazil Jiu-Jitsu Sportszövetség

Cím: Budapest, Pasaréti út 108, 1026

Telefonszám: +3630 860 2658

Email cím: info@mbjjsz.hu

Nyilvántartási szám: 01-02-0015298