Molnár Gábor

Alelnök

 

„A harc művelését 1984-ben kezdtem judóval, majd 1993-ban aikidóra váltottam. 2000-ben gyerek és felnőtt csoportokat indítottam Budán és Pesten. 2004-ben költöztünk Sümegre, ahol tovább folytatva az oktatást, új csapatokat kezdtem szervezni több városban.

 

Ekkoriban az aikidó edzéseken, a régi judós múltamra támaszkodva, gyakoroltunk földharcot, edzés végén kis küzdelmekkel, mert nagyon érdekelt a harc megvalósíthatósága. 

Emiatt egyenes út vezetett a brazil jiu jitsuhoz. 

Amikor tudomást szereztem professzor Max megjelenéséről, elkezdtem a gyakorlást. 2006. januárjától igyekeztem a lehetőségeimhez képest (ami a harcművészet oktatásával való családfenntartást jelentette akkor is...) heti szinten megjelenni a pesti központban. A gyakorlás miatt pedig, az anyagot a csapatokkal ismételve, (utólag visszatekintve) szinte azonnal átalakultunk Max első vidéki BJJ iskoláivá.

 

Februárban már Szabolcs barátommal elindultunk az első submission grappling versenyünkön, bár az eredményre még kicsit várni kellett. 

Először Nizzából sikerült egy bronzot hazahozni, majd, néhány kisebb hazai verseny után, a londoni European Fight Networkról hozott arany jelentette az első komoly győzelmet - és a kék övet. 

Ekkor már a Balaton-felvidéken az aikidót teljesen felváltotta a BJJ.

 

A fekete övet Ze és Max mestereinktől a 10 éves évfordulóra szervezett nagy sümegi szemináriumon kaptam, ami igazi komoly ünneppé sikeredett, 100-nál több harcossal meg tudtam mutatni, milyen komoly csapat épült itt. Az övceremónia pedig egy azóta is élénken él bennem, hatalmas élmény volt.

 

Jelentősebb eredményeim 2006 óta:

Tovább a kategóriában: « Horváth Imre Csomós Dániel »

Események

There are no up-coming events

Támogatóink

Magyarországi Brazil Jiu-Jitsu Sportszövetség

Cím: Budapest, Pasaréti út 108, 1026

Telefonszám: +3630 860 2658

Email cím: info@mbjjsz.hu

Nyilvántartási szám: 01-02-0015298